Organiseer nu jouw eigen sponsorloop! Clubplan Nederland - Ballenactie
Ballenactie - Gratis ballen voor je club! Actie starten?

Gepubliceerd op maandag 4 april 2022

De Sponsorloop uitgelegd

Misschien wel de oudste en meest bekende sponsoractie is de Sponsorloop. Wie kent het niet; met een papiertje langs de deuren om vaders, moeder, ooms, tantes, buren en kennissen te vragen of zij jou willen belonen voor het rennen van rondjes. Uiteraard altijd voor het goede doel; je sportclub, school of iets anders. Na het lopen was het tijd om jouw verdiende opbrengst op te halen. Het aantal gerende rondjes keer het gesponsorde bedrag moesten jouw donateurs aan je betalen. Zo denkende was dat toch wel een gedoe!

Via ons platform Sponsorloop.nl is dat echt verleden tijd! Organiseert jouw club, school, stichting of andere organisatie een sponsorloop, dan kun je aan ons alle administratie uit handen geven. Als jullie via onze website jullie sponsorloop aanmelden, gaat alles van start. We zetten een online actiepagina klaar, eventueel kunnen we ook alvast voor elke deelnemer een persoonlijke actielink klaarzetten, en jullie ontvangen een kant-en-klaar promotieplan.

De persoonlijke actielink sturen de deelnemers gemakkelijk door aan iedereen die sponsor wil worden. Dit doorsturen kan via WhatsApp, e-mail of deze kan worden gedeeld op bijvoorbeeld Facebook. Zo wordt het zoeken van sponsors wel heel erg gemakkelijk!

Omdat er niet wordt betaald per rondje maar er een vast bedrag wordt gedoneerd, kunnen de sponsors direct afrekenen via iDeal. Niemand hoeft dus meer met losse papiertjes en cash geld over straat. Veilig, simpel en vooral voor alle vrijwilligers tijdsbesparend.

Na de periode van sponsors zoeken volgt de sponsorloop zelf. Deze wordt niet door Sponsorloop.nl georganiseerd of gefaciliteerd. Het evenement kan dus geheel naar eigen inzicht worden opgezet. Misschien organiseren jullie er nog wel een vrijmarkt bij of komt er een artiest optreden om iedereen aan te moedigen. Dat is helemaal aan jullie zelf.

Na afloop van de sponsorloop wordt de balans opgemaakt en keren wij de opbrengst uit.

Wil jij ook een sponsorloop organiseren? Neem dan snel contact met ons op of meld je direct aan!

Meer nieuws

De Sponsorloop als traditie?

Een sponsorloop organiseren is iets wat sportclubs en scholen niet vaak elk jaar doen. Terwijl een s...
Lees verder

Een sponsorloop organiseren

10 tips: hoe organiseer je een sponsorloop Voor jouw club, school, een goed doel of andere organisat...
Lees verder