Organiseer nu jouw eigen sponsorloop! Clubplan Nederland - Ballenactie
Ballenactie - Gratis ballen voor je club! Actie starten?

Gepubliceerd op dinsdag 12 april 2022

Met jouw basisschool een sponsorloop organiseren

Bewegen en geld ophalen voor het goede doel

Bewegen is gezond, dat weten we al een hele lange tijd. Maar kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder. Om de kinderen in beweging te krijgen kun je als basisschool verschillende activiteiten proberen te organiseren. Maar wat als je het ene met het andere eens gaat combineren. Waarom niet de kinderen laten bewegen voor een goed doel. Misschien is er wel een goed doel dat jullie allemaal ondersteunen of is het klaslokaal toe aan een upgrade. Een sponsorloop is dan een goed middel om extra geld op te halen.

Verzin een originele sponsorloop

Wil je geen standaard sponsorloop organiseren maar wil je de kinderen uitdagen? We hebben een aantal originele ideeën voor je op een rij gezet.

Speciale route

In plaats van rondjes om de basisschool te rennen kun je een speciale route uitzetten. Misschien zijn er wel plaatsen in jullie omgeving die de moeite waard zijn om langs te rennen. Of misschien kun je er een mini-tocht van maken en de kinderen stempels laten verzamelen. Laat de kinderen over bruggen en bospaadjes rennen. Zo maak je de sponsorloop echt leuk en actief!

Obstakelrun

Een ander idee is om de sponsorloop in de vorm van een obstakelrun te organiseren. Zet een mooi parcours uit. Dit kan op het schoolplein maar je kunt er ook voor kiezen om een hele route door jullie omgeving uit te zetten. Verdeel de kinderen in leeftijdsgroepen en maak voor elke groep een passend parcours. Misschien kunnen jullie wel tegen elkaar strijden in teams. Hoe dan ook, maak het leuk voor de kinderen!

Alternatieve manieren

Een sponsorloop hoeft niet altijd lopend te zijn. Bij sponsorloop.nl hebben we al diverse varianten voorbij zien komen. Fietsend, zwemmend, steppend of op een supboard…alles is mogelijk. Je kunt er ook aan denken om de sponsorloop aan te bieden in verschillende varianten. De één loopt liever, terwijl de ander heel graag op de fiets zit. Zo zorg je voor meer deelnemers en ook een hogere opbrengst.

Maak er een echt evenement van

Wat je ook kiest, een sponsorloop is pas echt succesvol wanneer je er een echt evenement van maakt! Donateurs kun je goed uitnodigen om op de dag van de sponsorloop te komen kijken als supporter. Deelnemers kun je verwennen met ranja of een ijsje. Het plezier staat uiteraard voorop. En uit ervaring kunnen wij zeggen: als het plezier hoog is, is de opbrengst dat vaak ook!

Wil je zelf een sponsorloop organiseren bij jouw basisschool? Neem dan snel contact met ons op en we maken er wat moois van!

Meer nieuws

De Sponsorloop als traditie?

Een sponsorloop organiseren is iets wat sportclubs en scholen niet vaak elk jaar doen. Terwijl een s...
Lees verder

Een sponsorloop organiseren

10 tips: hoe organiseer je een sponsorloop Voor jouw club, school, een goed doel of andere organisat...
Lees verder