Organiseer nu jouw eigen sponsorloop! Clubplan Nederland - Ballenactie
Ballenactie - Gratis ballen voor je club! Actie starten?

Gepubliceerd op vrijdag 25 februari 2022

Terugblik op 2021: succesvolle sponsorlopen

Hoe verging het de clubs en scholen in 2021?

Ondanks alle perikelen omtrent Corona en de daarbij horende beperkende maatregelen hebben veel clubs en scholen toch hun sponsorloop kunnen organiseren in 2021. Enkele highlights vind je hier terug.

Hart in beweging

Misschien wel de sponsorloop met het mooiste doel, was de sponsorloop die LO-docent Eelco Bijlstra, van Comenius Esdoorn, organiseerde. Eelco verloor onverwacht zijn zusje van 26 jaar aan een levensbedreigende hartritmestoornis. Daarom zet hij zich nu in voor de Hartstichting, om geld in te zamelen voor meer onderzoek. Samen met de andere LO-docenten organiseerden zij daarom een grote sportieve actie voor de Hartstichting. Alle leerlingen van de locaties van Comenius en Campus Middelsee konden meedoen. En dat deden ze ook! Met een opbrengst van meer dan €50.000,- een absoluut succes!

Scholentour samen met FC Groningen

Voor de basisscholen in de provincie Groningen organiseerde FC Groningen een scholentour. Deelnemende basisscholen hadden ook de mogelijkheid om mee te doen aan een sponsorloop. De opbrengst was bestemd voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. Dit fonds zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen bij een sportvereniging. Sporten is immers gezond! Met een gezamenlijke opbrengst van zo’n €7.000,- kunnen veel kinderen hun favoriete sport beoefenen!

RVLC haalt meer dan €11.000,- op!

Voetbalvereniging RVLC organiseerde in 2021 ook een sponsorloop. Het geweldige bedrag van meer dan €11.000,- werd door 973 sponsors gedoneerd.

ACV Assen scoort met meer dan €18.000,-

Voetbalclub ACV uit Assen is partner van FC Groningen. Naast de scholentour ondersteunde FC Groningen haar partners via het amateurconvenant met de sponsorloop. ACV deed het geweldig en wist een monsterscore van meer dan €18.000,- te behalen.

Wil jouw club of school ook een sponsorloop organiseren?

Wil jij voor jouw club of school een sponsorloop organiseren? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag!

Meer nieuws

De Sponsorloop als traditie?

Een sponsorloop organiseren is iets wat sportclubs en scholen niet vaak elk jaar doen. Terwijl een s...
Lees verder

Een sponsorloop organiseren

10 tips: hoe organiseer je een sponsorloop Voor jouw club, school, een goed doel of andere organisat...
Lees verder