De Jonge Psychiater Rennen voor Mentaal op de Kaart

Wanneer? 11 april

Hoe laat? 17:00 uur

Waar? Voorjaarscongres

Meer informatie

De Jonge Psychiater VJC sponsorrun

Na het grote succes van vorig jaar, organiseert De Jonge Psychiater (DJP) dit jaar wederom een sponsorloop tijdens het Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Het goede doel van dit jaar is Mentaal op de Kaart, voor beterschapskaarten voor mensen die het mentaal zwaar hebben.

Voor een gebroken been of een hersenschudding sturen mensen elkaar gemakkelijk een beterschapskaartje. In de winkels zijn talloze opties beschikbaar voor zowel lichamelijke als mentale klachten. Toch lijkt er voor het versturen van een kaart naar iemand die het mentaal zwaar heeft een drempel te bestaan. DJP wil met het project Mentaal op de Kaart, een samenwerking met een panel van ervaringsdeskundigen, de drempel om een kaart te
versturen naar mensen die het mentaal zwaar hebben verlagen.

Via de website mentaal.opdekaart.nl kun je een kaartje versturen, ontworpen door kunstenaar en ANIOS psychiatrie Hanneke ten Hag. Je kunt een gratis kaart of een betaalde kaart sturen.

De sponsorrun, op donderdag 11 april om 17.00 uur, start dit jaar vanuit de plenaire sessie! Vervolgens loop je 5 km langs de oevers van de Maas en enkele hoogtepunten van Maastricht. Voor de snellere lopers zal de route iets worden uitgebreid, zodat we gezamenlijk zullen finishen bij het MECC.

Voorafgaand aan de sponsorrun ga je op zoek naar sponsors via onze actiepagina, waar je op 13 maart een link van zult krijgen (en voor latere aanmelders later). Dit gaat heel makkelijk door een persoonlijke actielink te sturen naar collega’s, vrienden en familie. Bijvoorbeeld via WhatsApp.

Dus wil je fit blijven tijdens het VJC en ook nog een goed doel steunen? Schrijf je nu in via het aanmeldformulier van het Voorjaarscongres!

Met sportieve groet, namens De Jonge Psychiater,

Lars van Beek, Lisanne Koomen en Louise Smallenburg