Stichting Hoogbegaafd In Beweging met je Brein

Wanneer? 5 t/m 13 maart

Hoe laat? Mag je zelf bepalen

Waar? Mag je zelf bepalen

Meer informatie

In Beweging met je Brein

Voor alle binnen-, buiten- en op het lijntje lopers!

Werkgroep Onderwijs van Stichting Hoogbegaafd! roept iedereen die hoogbegaafde kinderen, jongeren en studenten een warm hart toedraagt, op om in beweging te komen met je brein. Wandel, fiets, tennis, ren, zwem, huppel, slender, yoga of beweeg op die manier die bij jou past en vraag al je vrienden en familie om je te sponsoren. Doe het één uur, een dag, alle dagen van de week. Het maakt niet uit, zolang je maar beweegt. En zamel op die manier geld in voor Werkgroep Onderwijs zodat zij zich kunnen blijven inzetten voor passend onderwijs voor alle hoogbegaafden!

Bewegen is goed. Voor iedereen. En zeker ook voor je hersenen, je brein. Want als je voldoende beweegt, raken je hersenen goed doorbloed en krijgen ze de voeding en zuurstof die ze nodig hebben. En je maakt weer nieuwe hersencellen aan terwijl je beweegt, hoe cool is dat?

Door te bewegen communiceren je hersencellen steeds makkelijker met elkaar. Bewegen helpt ook om je fijn te voelen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat er een stofje vrij komt, serotonine, wat maakt dat je je fijner voelt en dat je minder stress voelt. Wist je dat maar liefst driekwart van al je hersencellen gebruikt wanneer je beweegt? Hup, in beweging komen dus!

Voor hoogbegaafde kinderen is bewegen nog extra belangrijk. Hoogbegaafden hebben beweging nodig omdat ze fysiek gevoelig zijn. Ze bewegen en praten sowieso al meer en hebben vaak meer energie. En als ze gespannen zijn neemt dit alleen maar toe. Als ze bewegen, helpen ze hun lichaam om de spanning en stress kwijt te raken. Bewegen is dus een echte ‘uitlaatklep’.

Kortom, genoeg redenen om in beweging te komen. Jij beweegt toch ook mee voor passend onderwijs voor hoogbegaafden?

Kijk voor meer informatie over Stichting Hoogbegaafd op: www.stichtinghoogbegaafd.nl