Corona-proof!
Rennen voor je club


Doen jullie mee?

Samen in actie!

De coronacrisis heeft grote financiële gevolgen voor veel sportclubs. Daarom komen we in actie!

Coronaproof

Deze speciale sponsorloop is niet bedoeld als evenement. Alle teams en/of deelnemers lopen apart, bijvoorbeeld voor of na hun training. De club bepaalt wanneer iedereen loopt en de RIVM-richtlijnen die dan gelden zijn leidend.

Doen jullie mee?

1,5 kilometer om het gat in jullie begroting te overbruggen.


Zo kan jullie club meedoen:


1

Club aanmelden

Nadat jullie aanmelding is bevestigd ontvangen jullie een speciale actiepagina van ons met een kant-en-klaar promotieplan.
2

Leden activeren

Jullie (jeugd)leden kunnen zich aanmelden via jullie actiepagina. Alle deelnemers krijgen een persoonlijke actielink om te delen met hun supporters.
3

Sponsors verzamelen

Iedereen mag meedoen. Sponsors kunnen zichzelf aanmelden via de actielink van een deelnemer. Betalen gaat via iDeal, wel zo gemakkelijk.

Planning

15 mei

Start inschrijving clubs

Jullie leden kunnen direct beginnen als jullie aanmelding is afgerond.
30 juni

Deadline clubs

Aanmelden kan tot en met 30 juni.
14 juli

Deadline sponsors

Deelnemers hebben t/m 14 juli om zoveel mogelijk sponsors te zoeken.
15 juli - 31 juli

Sponsorloop

Jullie club bepaalt wanneer iedereen loopt. De RIVM-richtlijnen zijn leidend.

Club aanmelden

Vul onderstaand formulier in om jullie club aan te melden. Nadat jullie aanmelding is bevestigd ontvangen jullie van ons een speciale actiepagina met een kant-en-klaar promotieplan.

Veelgestelde vragen

Hoe kan onze club meedoen aan de Sponsorloop?

Jullie club aanmelden kan via deze pagina. Na de aanmelding nemen we contact met jullie op voor het vervolg.

Is deze actie coronaproof?

Ja. Deze speciale editie is niet bedoeld als evenement. Alle teams en/of deelnemers lopen apart, bijvoorbeeld voor of na hun training. Jullie club bepaalt wanneer iedereen loopt en de RIVM-richtlijnen die dan gelden zijn leidend.

Daarnaast gaat het werven van sponsors (donateurs) voor de sponsorloop volledig digitaal. Hiervoor hoeft dus niemand de deur uit.

Wanneer is de Sponsorloop?

De Sponsorloop vindt plaats van 15 juli t/m 31 juli. Alle teams en/of deelnemers lopen apart, bv. voor of na de training. Jullie club bepaalt wanneer iedereen loopt. De RIVM-richtlijnen zijn daarbij leidend.

Maar voordat het zover is gaan we eerst warmlopen: we gaan eerst met z’n allen op zoek naar sponsors!

Waar is de Sponsorloop?

De Sponsorloop vindt plaats bij jullie eigen club, bv. voor of na de training. Het is daarbij belangrijk dat iedereen zich houdt aan RIVM-richtlijnen zijn daarbij leidend.

Hoe werkt de Sponsorloop?

De actie start met een warming-up: eerst gaan we met z’n allen op zoek naar sponsors. Dit werkt heel eenvoudig:

  • Eerst moet jullie club zich aanmelden
  • Vervolgens krijgen alle deelnemers van jullie club een persoonlijke actielink
  • Deze mogen zij doorsturen naar iedereen die ze maar willen: familie, vrienden, buren, collega’s enz.
  • Sponsors kunnen zichzelf aanmelden via de link van een deelnemer en betalen gaat digitaal: wel zo gemakkelijk!

De Sponsorloop zelf staat gepland voor 15 juli t/m 31 juli. Jullie club bepaalt wanneer iedereen loopt. Alle teams en/of deelnemers lopen apart, de RIVM-richtlijnen zijn leidend.

Wie organiseert de Sponsorloop?

Jullie club is zelf verantwoordelijk voor de sponsorloop. Jullie club bepaalt wanneer alle teams en/of deelnemers lopen, bv voor of na de training. De RIVM-richtlijnen zijn daarbij leidend.

De actie vooraf (om sponsors te zoeken) wordt gecoördineerd door Clubplan Nederland, de organisatie achter Sponsorloop.nl.

Hoe ver moeten de deelnemers lopen?

De afstand voor deze editie van de Sponsorloop is 1,5 kilometer. Een symbolische getal in deze tijd. Anderhalve kilometer om het gat in jullie begroting te overbruggen.

Jullie club bepaalt hoe jullie teams / deelnemers deze afstand afleggen. Dit kan bijvoorbeeld in rondjes om het veld, een aantal keer heen en weer over het veld etc. Het is daarbij belangrijk dat iedereen zich aan de RIVM-richtlijnen houdt.

Hoeveel rondjes moeten de deelnemers lopen?

Jullie club bepaalt hoe jullie teams / deelnemers de 1,5 kilometer afleggen. Dit kan bijvoorbeeld in rondjes om het veld, een aantal keer heen en weer over het veld etc. Het is daarbij belangrijk dat iedereen zich aan de RIVM-richtlijnen houdt.

Zijn er ook kosten verbonden aan de Sponsorloop?

Ja. Wij (Clubplan) maken het jullie club zo gemakkelijk mogelijk tijdens deze actie. Alle aanmeldingen en betalingen gaan digitaal, dus daar hebben jullie geen werk van. Bovendien wordt de kans op succes aanzienlijk groter met de persoonlijke actiepagina’s die alle deelnemers ontvangen. De kosten hiervoor bedragen 7,5% van de opbrengst + de kosten voor iDeal (€0,29 per donatie). Dit wordt na afloop van de actie verrekend met de opbrengst van jullie club. Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Hoe komen we aan deelnemers?

Nadat jullie club is aangemeld ontvangen jullie van ons een promotieplan. Hiermee kunnen jullie de actie verspreiden onder al jullie leden. Ook openen wij een speciale actiepagina voor jullie club. Via deze pagina kunnen jullie leden zich aanmelden.

Hoe komen we aan sponsors?

Alle deelnemers van jullie club ontvangen een persoonlijke actielink. Deze kunnen ze doorsturen naar iedereen die ze maar willen: familie, vrienden, buren, collega’s enz. Dit kan bijvoorbeeld via WhatsApp.

Sponsors kunnen zich aanmelden via de actielink van de deelnemers. Betalen gaat via iDeal, wel zo gemakkelijk. Alles gaat dus digitaal, niemand hoeft de deur uit voor deze actie!

Wat is onze actielink?

Deze staat in het promotieplan dat jullie ontvangen nadat jullie club is aangemeld. Jullie ontvangen dit per mail.

Wij zijn onze actielink kwijt

Stuur een mailtje naar info@sponsorloop.nl en we sturen jullie actielink per e-mail opnieuw toe.

Wat gebeurt er met de opbrengst van deze actie?

De opbrengst van de deelnemers van jullie club is voor jullie eigen club. Dus hoe meer sponsors zij aanmelden, hoe beter voor jullie club!

Mijn vraag staat er niet tussen, met wie kan ik contact opnemen?

Wij helpen je graag! Als je een mailtje stuurt naar info@sponsorloop.nl krijg je zsm een reactie!

Deel deze pagina: